Smykker

Vælg de rigtige smykker med disse 4 tips

Smykker er stadig, for mange danskere, en stor del af deres garderobe. Det rigtige smykke kan da også være med til at indramme et outfit og virkeligt bestemme, hvordan man udtrykker sig selv.

Men at vælge det rigtige smykke hver gang er ikke lige let. Derfor kan du nedenfor læse om nogle af de bedste råd, som lader dig vælge det bedste smykke hver gang!

Hvad er konteksten?

Dette bør du altid spørge dig selv om som det første. For hvor og hvornår du har smykket på, bør altså være alfa omega, når der skal vælges smykker til kvinder.

Hvis du nu arbejder på et kontor og skriver meget på en computer, så er det at tage et frithængende og svingende armbånd på nok ikke det smarteste. En stor halskæde vil nok heller ikke være det mest praktiske, hvis du skal ud og lave en aktivitet med andre.

Kort sagt, så skal du ikke ofre din komfort for smykkerne. Der er rig mulighed for at kombinere de to og få det bedste fra begge verdener.

Farvehjulet er din ven

Farvehjulet er et værktøj, som designere bruger, når de skal vælge farver. Her er farver såsom blå sat overfor gul, mens rød er sat overfor grøn.

Kort sagt, så er dette værktøj faktisk også rigtigt smart, når du skal vælge smykker til dit outfit. Har du for eksempel et smykke med en ædelsten i én farve, eksempelvis mørkeblå, så kan det være rigtigt sjovt at matche den med den modsatte farve i tøjet, for eksempel en kjole i en gul tone.

Der er ingen faste regler her, men det kan helt klart give inspiration til, hvordan du bedst matcher!

Tilpas til din hud

Det handler ikke bare om farven på dit tøj, det handler faktisk også om farven på din hud. Når det kommer til halskæder, armbånd og lignende, så vil disse smykker jo sidde tæt på huden, og forholdet imellem farverne er vigtigt her.

Varmere nuancer i huden vil ofte passe rigtigt godt sammen med gullige eller grønne ædelstene. I modsætning til dette, så er de mere kølige nuancer i huden bedre tilpasset lilla og blå.

Nogle materialer såsom sølv har en tendens til bare at passe sammen med alle hudfarver. Dette kan altså være en sikker vinder, hvis du ikke er sikker på andet.

Guld og sort er en klassisk kombination

Når alt kommer til alt, så er den sorte kjole bare en klassiker, når det skal være mere formelt. Vi ser den stadig overalt – og den er nem at matche smykker til.

For langt de fleste kvinder har i dag smykker i guld eller med en lignende nuance. Og denne nuance blandet med sort tøj er simpelthen en sikker vinder.

Dog er der muligheder for at bruge de helt mørke ædelsten, som du måske har, til at skabe et endnu mere mystisk look. Uanset hvad, så handler det her om at lade smykkerne blive fremhævet på baggrund af det sorte tøj, som du nu har valgt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *