Strømper

Strømper: Den før så kedelige beklædningsgenstand er nu et modefænomen i sig selv

Det startede for nogle år siden, hvor Mads ”Blærerøven” Christensen begyndte at sælge multifarvede og stribede strømper. Før han gjorde det, handlede strømper bare om at holde fødderne varme, og skulle helst ikke bemærkes af nogen. Efter de stribede sokker kom frem, begyndte danskerne at få øjnene op for muligheden i at vise personlighed gennem den tidligere så ubetydelige genstand, nemlig strømperne.

Hvad med de sorte strømper?

De sorte strømper er den helt klassiske strømpe, der ikke tager fokus fra resten af tøjet og som passer til alt hvad man sætter til. De hører naturligvis til i enhvers garderobe, da der engang i mellem skal bruges en almindelig strømpe til formelle begivenheder. Vil man derimod gerne give lidt spræl til tøjet, er der naturligvis et mere spændende valg end den klassiske sorte.

Glimmer, prikker, flæser og sportsstrømper

I de seneste år er strømper gået hen og blevet lidt af et modefænomen. De unge er begyndt at købe strømper med glimmer, prikker, flæser og så har netstrømpen endda haft et comeback i en kort periode. Selv den før så udskældte hvide tennissok, har vist sig igen i de unges sneakers gennem de sidste par år. Tidligere var det ankelsokken alene, der fik lov til at komme i tennisskoene, men nu skal strømperne stolt vises frem. Kort sagt er der ikke længere de samme regler som før, hvor strømperne skal gemmes væk og være usynlige. Nu er strømperne endnu en måde at vise personlighed på, så det er ikke længere kedeligt at købe strømper.

Tendenser og modefænomener i strømpeverdenen

I takt med at bukserne bliver kortere, og danskerne viser mere ankel og strømpe, er der gået mode i strømperne. Danskerne vil ikke længere være kedelige og traditionelle i deres strømpevalg. Hvor børnene har strømper med deres yndlings tegneseriefigur, og de unge har glimmer, prikker og sportsstrømper, kan de voksne vælge og vrage mellem alle tendenserne. Et godt bud til voksne er de stribede eller ternede sokker. De er sjove og personlige, men der går ikke helt barndom i dem, og de kan derfor sagtens bruges til et jakkesæt, præcis som Mads Christensen gør. Skal man til en fest hvor skoene skal af, er det da lidt sjovere at have taget feststrømperne på til lejligheden og vise dem frem, i stedet for de almindelige sorte, som alle andre har på.

Prøv noget nyt

Det er naturligvis fristende at holde sig til de traditionelle sorte strømper, men hvis man finder nogle i en farve der gør en glad, hvorfor så ikke tage dem på? I et koldt klima som det danske, har vi strømper på fødderne rigtig mange dage om året. De er nødvendige for at holde vores fødder varme, og derfor en ret vigtig del af vores beklædningsgenstande. Vi vælger specielle strømper hele tiden; termo-, uld, støtte-, nylon og mange flere, men de er ofte i neutrale farver, der ikke får opmærksomhed. Så selvom strømper er en usexet beklædningsgenstand, betyder det ikke at de behøver at være kedelige. Vis personlighed gennem strømper der gør dig glad, og så bliver andre også glade.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *