Kvinde laver blog på sin computer i offentligheden

Sådan laver du en modeblog

Har du en skribent gemt inde i maven, og interesserer du dig for mode? Så er en modeblog det mest oplagte sted at tilfredsstille din skrivelyst samtidigt med, at du lærer noget om din interesse.

Når man skal lave en modeblog, er det første skridt at finde på et godt domænenavn. Domænenavnet er kort fortalt hjemmesidens navn, og derfor kan du bruge domænenavnet til at skille dig ud.

Når du har fundet på dit domænenavn, skal du finde et sted at købe et webhotel. Du betaler altså her et lille beløb for at have din hjemmeside liggende på en server et sted, så folk døgnet rundt kan finde din modeblog på nettet.

Herefter skal du installere programmet WordPress, og så kan du faktisk stort set begynde med at lave indlæg til din blog. Klar til at blive læst af andre modeinteresserede, som kan dele deres meninger med dig!

Få flere besøg med hastighedsoptimering

Når man lige har startet en blog, kan det være svært at forestille sig, hvor de besøgende skal komme fra. Her handler det i høj grad om at dukke op på Google, når de eksempelvis søger efter ’modeblog’.

En grundlæggende måde at komme længere op i søgeresultaterne er gennem hastighedsoptimering af din hjemmeside. Hastighedsoptimering betyder kort fortalt, at det kommer til at tage kortere tid for en computer at loade din hjemmesides indhold.

Der findes virksomheder, der for relativt få penge kan gennemføre en hastighedsoptimering af din hjemmeside, så din hjemmeside bliver loadet langt hurtigere end før. Men hvorfor er det overhovedet vigtigt?

Googles algoritme beslutter, hvor du skal være i søgeresultaterne på bestemte søgefraser, og her spiller det en væsentlig rolle. Google afkoder nemlig, om en hjemmeside er hastighedsoptimeret eller ej.

Generelt vil en hastighedsoptimering af din hjemmeside medføre, at Google sender din hjemmeside længere op i søgeresultaterne. Dermed vil du opleve en langt større trafik på din modeblog, da der ikke er særlig mange, der vælger et resultat på side 2 af Google-resultaterne.

Placeringen i Google-søgninger er dog ikke den eneste fordel ved at lade din hjemmeside gennemgå en hastighedsoptimering.

Hastighedsoptimering giver større brugervenlighed

Du oplever måske fra tid til anden at blive frustreret, hvis du skal ind på en hjemmeside, som bare er helt vildt lang tid om at loade på din computer. Sådan kan det ofte føles at være på en hjemmeside, som ikke har været igennem en professionel hastighedsoptimering.

Det er altså med andre ord vigtigt for din hjemmesides brugervenlighed, at du sørger for, at det ikke tager for lang tid at loade din hjemmeside. Det gør, at der er større chance for, at dine læsere bliver inde på din modeblog og læser flere af dine indlæg.

Hvis du har tænkt dig at kombinere din modeblog med salg, så kan en hastighedsoptimering også være vigtig for at generere salg. Både fordi det som nævnt medfører, at du kommer længere op i søgeresultaterne på Google, men også fordi der simpelthen er større chance for, at en læser køber noget, hvis det ikke tager en evighed at loade hjemmesiden!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.