Barbiedukke til børn der kan lide dukker

Dukker til dit barn, hvis de godt kan lide tøj

Børn elsker at lege og udfolde sig med alverdens ting. Det får deres kreativitet i gang og de begynder at udvikle bestemte interesser. Hvis dit barn begynder at finde en interesse i tøj, så kunne en dukke blive det næste store hit blandt legetøjet. Med en dukke som de kan klæde ud, får de også øvet sig på nogle forskellige færdigheder mens de har det sjovt. Så hvis dit barn holder af udklædning og tøj, så kan en dukke klart anbefales.

Herunder kan du læse lidt mere om de færdigheder børnene får, ved at lege med en dukke og blive klogere på, hvorfor det er godt at have en dukke.

Barnet får lov til at udfolde sig kreativt med dukker

Når barnet får lov til at udfolde sig og sammensætte forskellige tøjdele i alverdens farver, så lærer de om kreativitet og lære om de forskellige farver der er. Det kan være de bliver mere nysgerrig på, hvad for noget tøj de synes der er pænt og hvad de godt kan lide at gå i.

Med en dukke kan de nemlig lege og eksperimentere med forskellige tøjsæt og farver. Med en dukke er der frie tøjler. Det kan være barnet også prøver at lave tøj til dukken, som i kan lave sammen og dit barn kan lære lidt om håndarbejde.

De sociale færdigheder

Med dukker, som barnet snakker med og passe på, får barnet trænet sine sociale færdigheder. De lærer om omsorg og at man skal passe på hinanden. Det kan også hjælpe dem med at socialisere sig med andre børn, fordi de øver sig på hvordan man snakker til andre børn med dukken.

Hvis børnene så også sidder og leger sammen med dukken, så lærer de blandt andet at dele og samarbejde. Hvis de gerne vil have noget bestemt tøj på den så finder de ud af, hvordan de begge to kan lege og udklæde dukken sammen.

Relationer

Det at lege med en dukke kan give dit barn en større forståelse for relationerne i familien. De lærer, hvad en far og mor er mens de leger. I kan få en god snakke med barnet om relationer og dukken kan hjælpe med at være det visuelle for barnet.

Hvis de også lige har fået en lillebror eller lillesøster, så kan dukken hjælpe dem med at forstå hvad det lille nye mennesker, der pludselig dukker op derhjemme er. De lærer at man skal være forsigtig og omsorgsfuld, når man har med et spædbarn at gøre.

Sproget bliver udviklet

Børn er rigtig gode til at snakke, når de leger med deres legetøj. De lever sig ind i det og samtidig udvikler de også på deres sprog. Det kan være det starter som volapyk, men med tiden når de bliver ved med at snakke med deres dukke, så begynder de at sige ord og sige små sætninger. Det er fordi de spejler sig i dukken og ser den som en ven, imens de øver sig på sproget. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *