Skifte tandlæge

Vær ikke bange for at skifte tandlæge

Er du utilfreds med den service, som du får hos din nuværende tandlæge, så skift tandlæge. Så enkelt kan det siges, og så enkelt kan det i princippet også gøres. Alligevel er der mange af os, som ikke får taget os sammen og går mange år hos en tandlæge, vi ikke bryder os om.

Og hvorfor nu egentlig det? Desværre er vores modvillighed imod at skifte fra en tandlæge til en bedre et symptom på en generel adfærd, som vi mennesker udviser. Nemlig at vi hellere vil finde os i det middelmådige, fordi vi godt kan lide det velkendte og nemme.

Derfor skal du skifte tandlæge

Dette er for eksempel også grunden til, at enormt mange mennesker er kede af deres praktiserende læge, men ikke skifter. Eller at mange ikke får skiftet fra et træningscenter til et nyt, selvom de kan få samme service til lavere priser der.

Men er du ked af din tandlæge, så skal du skifte. Det skal du, fordi dine tænder er enormt vigtige, og det derfor er essentielt, at du har lyst og overskud til at gå til tandlæge. Ellers kan det have en negativ effekt på dine tænders sundhed i det lange løb.

Grunde til at skifte tandlæge

Der kan være mange forskellige grunde til, at du ønsker at skifte tandlæge. Typisk er der dog to primære ting, som kan katalysere lysten til et skift; dårlig kemi med tandlægen og priser, som er for høje. Begge dele er problematiske for dig som kunde.

Tandlæger fastsætter til et vist niveau selv deres priser, og du kan derfor opleve stor forskel i prissætningerne på samme behandling fra sted til sted. Hvis tandlægen er super god, og du kan lide at komme der, kan dette måske accepteres. Er dette ikke tilfældet, så bør du skifte med det samme.

Sådan kan du skifte tandlæge nemt og smertefrit

Mange af os er ikke klar over, at det faktisk er forholdsvis nemt at skifte fra en tandlæge til en anden. Det gælder ikke på samme måde som med praktiserende læger, at du skal ind på borger.dk og bruge NemID til at skifte.

Du tager blot kontakt til den tandlæge, som du ønsker at skifte til. Er du i tvivl om matchet kan du tage en snak med tandlægen om vedkommendes praksis og værdier. Har tandlægen plads, kan du blive registreret som kunde, og du kan meddele dit skift til din gamle tandlæge.

Start op på en frisk hos en ny klinik

Når du starter hos en ny tandlæge, er der selvfølgelig nogle praktiske ting, som skal ordnes. Det bedste er at få disse ting gjort hurtigst muligt, så de er overståede og du kan få behandling, når det er nødvendigt.

Disse tæller helt basal indsamling af viden om dit tandsæt, for eksempel røntgen, grundundersøgelse og tandrensning. På den måde får du en god start hos den nye behandler, og klinikken ved det, de skal, om dine tænder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *