tekstiler

Skru op for hyggen i sofaen med en lækker plaid og varm kakao

Kunne du godt tænke dig at skrue lidt op for hyggen i hjemmet? Et par små fif kan gøre underværker, og virker som skøn selvforkælelse efter en lang arbejdsdag. Det gælder om at gøre sofahyggen mere komfortabel. Det kan du eksempelvis gøre ved at tilføje nogle tekstiler. Det kan være nogle søde og dejlig bløde pyntepuder, eller det kan være et dejligt, varmt tæppe – måske endda begge dele.

Den hyggelige scene med ild i pejsen og hygge under tæppet i sofaen

Man kommer nemt til at forestille sig den amerikanske filmscene, hvor hovedpersonen sidder inde i en bjælkehytte en kold vinteraften. Ilden er i fuld firspring inde i pejsen og de livlige skygger efter flammerne danser rundt langs væggene. Hovedpersonen har været ude i kulden, men sidder nu og varmer sig i sofaen med en lækker plaid over sig og en kop varm kakao i hånden, og ellers bare sidder og nyder stilheden og pejsen.

Dette er blevet et meget kendt billede på hygge. Det er ikke alle, der har en pejs, men det er hurtigt og nemt at pifte sofaen op med nogle lækre tekstiler. Man kan også vælge enten ægte eller falsk lammeskind, som bidrager med en hyggelig stemning, og som er meget populær i den nordiske indretning, hvor elementer fra naturen stikker foden inden for hjemmets fire vægge.

Husk det praktiske aspekt, når der købes tekstiler til hjemmet

Når man skal ud og vælge tekstiler til hjemmet, pyntepuder eller tæpper, så vil det være en god idé at skrive sig bag øret, at der gerne må være et praktisk aspekt i købet også. Tænk for eksempel på, at både puder og plaider skal vaskes på et tidspunkt, så det vil være en fordel at vælge noget, der kan gå i vaskemaskinen.

Plaider i afdæmpede farver, der matcher den nordiske moderne stil

Går du efter den nordiske, minimalistiske stil, så prøv at kig dig om efter tekstiler i afdæmpede farver, som er de farver, der passer godt ind i den nordisk, minimalistiske indretning. Tænk over de øvrige farver i stuen, så det hele passer sammen og giver et lækkert, ensartet look.

En plaid – meget mere end blot tekstiler eller sofatæpper

Der er i øvrigt flere fordele med plaider, udover at de er lækre at varme sig i en kold vinteraften på sofaen. Skal man på skovtur eller en tur til stranden, så er det nemt at tage en plaid med, som er dejlig stor, så man kan brede sig ud på den. Og har man valgt en, som kan gå i vaskemaskinen, så skal man ikke bekymre sig om, hvis der skulle komme lidt snavs på den. Det er en fed kombination af flere praktiske fordele og et indretningsmæssigt pift til hjemmet.

Hvis man køber tekstiler til hjemmet på nettet, så kan man ofte finde dem til en fornuftig pris. Der findes eksempelvis lækre plaider af højkvalitet til lidt over 100 kr. Plaider er derfor en meget nem hurtig og billig løsning til at puste til hyggen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.