Trælavede julenisser

Sådan finder du det helt rigtige julemandskostume

Julen er lige på trapperne og med den følger en masse hygge, lys og dejlig mad. Og så selvfølgelig en julefest, der gerne må blive lidt sjovere og lidt mere magisk end sidste år. En af måderne at gøre dette er ved at anskaffe sig et julemandskostume. Det kan nemlig sætte fut og skub i enhver julefest.

Det skal du bruge til det perfekte julemandskostume

Julemanden er en ikonisk figur, og det betyder at han er let at efterligne. Ligegyldig om du vil gå hele vejen, eller leder efter en nem løsning, så kommer her en række gode råd. Det vigtigste du skal bruge til dit julemandskostume, er den røde frakke, gerne med hvide, pelsede kanter, et sort bælte, et langt hvidt skæg og så selvfølgelig en nissehue. Derudover kan det være en god ide at lægge en pude på maven eller finde et julemandskostume med indsyet tyk mave (medmindre du selvfølgelig har sørget for at nyde godt af julens mange lækkerier og dejlige mad). Men du kan også vælge at gå hele vejen og anskaffe dig de store, sorte støvler, de gyldne briller og den lange pibe.

Det moderne julemandskostume

Det kan også være at du slet ikke skal bruge kostumet til at overraske børnene juleaften. Måske skal du i stedet til en julefrokost på kontoret eller ud til fest med vennerne. Her vil du gerne gøre lidt ekstra ud af udklædningen, men du orker ikke at gå rundt med et skæg hele aftenen. Det ender bare med at rødt og klistret af gløgg og æbleskiver. Hvis det er tilfældet, kan du anskaffe dig et mere flatterende og moderne julemandskostume. Her skal du stadig gå efter de røde farver, måske et rødt jakkesæt, og så er huen altså stadig en nødvendighed. Der er også mange andre muligheder for sjove eller skøre julemandskostumer. Man kan finde en masse julemandsinspirerede udklædninger både til spas og løjer, eller til juleinspireret leg i soveværelset. Så kan kostumet komme lidt langt væk fra det klassiske og ikoniske juleandskostume, men det skal der også være plads til, når årets hyggeligste dag skal fejres.

Kostumer til hele familien

Du kan også vælge at gå hele vejen og anskaffe et julemandskostume til hele familien. Så kan I lave jeres egen lille juleforestilling, eller I kan tage et sjovt julebillede, som kan sendes ud som julekort. Fruen kan klæde sig ud som julemandens kone, børnene som værkstedsnisser og husdyret kan blive udstyret med rensdyrhorn.

Et julemandskostume, der kan bruges hele året

Et julemandskostume behøver skam heller ikke blive pakket ned, så snart december er slut. Du kan sagtens bruge det til andre festligheder resten af året. Til halloween kan du klæde dig ud som uhyggelig zombiejulemand, især hvis du anskaffer dig lidt ansigtsmaling. Du kan også vælge bare at genbruge dele af kostumet til andre udklædningsfester. Skægget kan nemt omdanne dig til Karl Marx, Grundtvig eller måske en gudefigur. Støvlerne kan nemt indgå i et punkkostume, og den store røde frakke kan også blive praktisk til at holde dig varm i de kolde vintermåneder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.