tøjbutik

Foretrækker du butiks- eller nethandel?

Vi lever i en tid, hvor vi har mere fleksibilitet i forhold til tøjhandel end nogensinde. Både internettet og shopping-gaderne bugner med flot og fristende tøj, men hvor vil du egentlig helst købe dit? Her får du fordele og ulemper ved både fysiske butikker og internethandel. Så kan du beslutte dig for, hvilken type shopper du er!

Tøjhandel i butikker

At handle i butikker er den klassiske måde at anskaffe sig nyt tøj på, og det har da sine fordele. Blandt andet gør handel i fysiske butikker, at du:

 • Har mulighed for at tale med en ekspedient, hvis du har brug for hjælp til at vælge.
 • Muligvis finder lige netop det, du mangler, til billige penge. I butikker ligger der ofte enkelte produkter, som er sat meget ned – og du kan jo være heldig, at det lige præcis er drømmekjolen, du finder til 50 kr.
 • Kan tage en hyggelig indkøbstur i byen med familien eller vennerne. Det er tit dejligt at kunne nyde en kop cafékaffe undervejs, samtidig med at motionen heller ikke er dårlig.

Naturligvis er der ligeledes ulemper ved at handle i fysiske butikker. Her kommer nogle af dem:

 • Man bliver let fristet! I fysiske butikker kan du ikke dele tøj op i kategorier, som man kan på nettet, og derfor kan du godt komme til at købe noget, du slet ikke har brug for.
 • Det er tidskrævende. Det kan faktisk nemt tage hele dagen at finde et par småting, fordi man hele tiden skal bevæge sig fra butik til butik for at finde det helt rigtige.
 • Det er svært at sammenligne priser, fordi du som udgangspunkt ikke har en masse andre butikker ”i baghånden”, som når du handler på nettet.

Tøjhandel på nettet

Vender vi blikket mod tøjhandel på nettet, er her uden tvivl en del fordele at hente. Blandt andet giver online butikker dig:

 • Rabatkoder! Hvem elsker ikke at spare 10 procent på købet, fordi man lige tilmelder sig et nyhedsbrev?
 • Du behøver ikke nødvendigvis at købe skjorten med det samme (med mindre du vil være sikker på, at den ikke bliver udsolgt). Online kan du godt ligge et produkt i indkøbskurven og tænke købet igennem et par timer, før du træffer den endelige beslutning.
 • Mulighed for at shoppe, selv når du har travlt. Det er ikke altid, at man har tid til at rende i butikker. Derfor er det smart at kunne bestille blusen, man mangler, nemt og hurtigt med et par enkelte klik!

Ulemper er der ved alt, også onlineshopping. Nogle af de mest mærkbare er:

 • Du kan ikke prøve tøjet på forhånd. Der er få ting så irriterende som at glæde sig til at modtage sin ordre for derefter at konkludere, at det hele bare sidder dårligt.
 • Du skal vente flere dage, før du modtager tøjet. Man kan godt blive ret utålmodig, når man går og ser frem til, at pakken ankommer.
 • Du kan ikke mærke kvaliteten. Nogle gange ser stoffet rigtigt lækkert ud på billedet, men det kan godt være en anden sag, når du står med det i hånden. Derfor er det vigtigt at handle fra onlinebutikker med et godt renomme.

Vælger du tøjhandel på nettet, kan du prøve denne webshop.

Forhåbentlig kan disse punkter hjælper dig med at finde ud af, hvilken slags shopping du er til. God fornøjelse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *